Láng Zsolt gyakorlatilag beismerte: a kormány nem támogatja eléggé a bajba jutott vállalkozásokat

Budapest politika

Eléggé demagóg és populista szöveggel tartott sajtótájékoztatót Láng Zsolt, a budapesti Fidesz-frakció vezetője. Arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Önkormányzat különítsen el 50 milliárd forintot a budapesti vállalkozások megsegítésére. Azért az utolsó bekezdésben megemlíti, hogy a kormány már kivette a részét ebből, de gyakorlatilag beismerte, hogy ez körülbelül annyit ért, mint halottnak a csók – magyarul semmit.

Láng Zsolt, volt II. kerületi fideszes polgármester javaslatára Dorosz Dávid, Budapest főpolgármester-helyettese válaszolt szinte azonnal a Facebook-on. Mint írja: “nehéz eldönteni, hogy a Fidesz kormányon felelőtlenebb avagy ellenzékben.” Dorosz Dávid ezután felsorolja, fideszes politikusként mit is kellene Láng doktornak cselekednie saját kormányánál:

  • Miután a Fővárosi Közgyűlésben a Fideszt-frakció is megszavazta, hogy a kormány érdemben csökkentse a Budapestet sújtó kormányzati sarc mértékét, érje el, hogy saját kormánya komolyan vegye a fővárosi Fidesz-frakció szavazatát. Várjuk a cselekvést.
  • Láng Zsolt kezdeményezze a kormánynál, hogy a turizmusnak szánt támogatásokból – alighanem politikai okok miatt – a kormány ne zárja ki a budapesti vállalkozásokat, mint ahogyan ezt eddig megtette. Várjuk Láng Zsolt cselekvését.
  • Láng Zsolt kezdeményezze a kormánynál, hogy a gazdaságvédelemre szánt összegekből a fideszes oligarchák helyett nagyobb arányban részesedjenek a bajba jutott kis- és közepes vállalkozások. Várjuk Láng Zsolt cselekvését.
  • Láng Zsolt vesse fel a kormányál, hogy hatalmas összegű fegyvervásárlások helyett inkább a bajba jutott embereket és vállalkozásokat támogassa a kormány. Várjuk Láng Zsolt cselekvését.
  • Láng Zsolt kezdeményezze a kormánynál, hogy az Európai Uniótól érkező válságkezelő támogatás érdemi részét a kormány az önkormányzatok bevonásával fordítsa válságkezelésre. Várjuk Láng Zsolt cselekvését.
  • Miután a GDP bezuhanása, az infláció és a hiány elszabadulása bizonyítja a kormány válságkezelésének elégtelenségét, Láng Zsolt kezdeményezze a kormánynál a valódi gazdaságvédelmi program kidolgozását. Várjuk Láng Zsolt cselekvését.
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük