Próbanépszámlálást tartanak nyereményekkel Újpesten

demográfia Újpest

Reprezentatív próbanépszámlálást tart a lakosság bevonásával a Központi Statisztikai Hivatal. A felmérés 2020. augusztus 31-én kezdődik, a levélben felkért résztvevőknek legkésőbb szeptember 3-ig kiküldik az erről szóló értesítést.

A próbaár azért van szükség, hogy 2021-ben a népszámlálás a lehető leggördülékenyebben történhessen.

A most kapott kérdőív kitöltése 10-15 percet vesz majd igénybe,

és főleg internetezési szokásokat, lakóhellyel kapcsolatos, illetve adatkezelési tájékozottságról szóló kérdéseket érint. A felkért embereknek lehetősége van online válaszadásra, aki nem él az internetes kitöltéssel, azt október 7-ig személyesen keresik majd meg az összeírók – természetesen a vonatkozó járványügyi szabályokat teljeskörűen betartva. Idén egyébként országszerte 72 település mintegy 14 000 háztartása vesz részt a felmérésben. 

A népszámlálás feldolgozott adatai többek között népesedés, iskolázottság, foglalkoztatottság mentén, a legrészletesebb területi bontásban tükrözik hazánk aktuális társadalmi helyzetét. Ezért a kérdések lelkiismeretes megválaszolásának hatalmas szerepe van. Ahogy a KSH írja: „A népszámlálás eredményei hosszú távon meghatározzák az országot, a településeket és a lakókörnyezetet érintő legfontosabb döntéseket, fejlesztéseket.” 

Aki a próbanépszámlálás kérdőívét legkésőbb 2020. szeptember 6-a éjfélig online kitölti a
 maja.ksh.hu 
oldalon, nyereményjátékban vehet részt. A mostani felméréssel kapcsolatos minden részletes információ a 
www.ksh.hu/nepszamlalasproba 
oldalon érhető el.

Újpesti Hírmondó
Fotó: illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük