Véget ért az idei újpesti lomtalanítás

hulladék köztisztaság Újpest

Kellemetlen, zajos és büdös – de lássuk be, szükség van rá. Igaz, valószínűleg “sosem lesz tökéletes, de lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy kulturáltabb legyen” – írta Déri Tibor polgármester, és ez is kell legyen a cél. Mert ha már egy kicsit is javítunk a mai állapotokon, az máris nagy lépés lesz.

Déri Tiborhoz és kollégáihoz számos visszajelzés érkezett, amit külön megköszönt. “Köszönöm továbbá az FKF, a Rendőrség, az Önkormányzati Rendészet, az újpesti polgárőrök közreműködését, az összehangolt szervezést és a munkát!” – írta a polgármester.

Czigler László

Czigler László várostervezésért, közbiztonság és rendészetért felelős alpolgármester szerint még ha voltak is kifejezetten problémás lomtalanítási körzetek, a lomtalanítás rendezettségét a kerületi rendőrkapitánysággal, a helyi polgárőrszervezetekkel, a fővárosi önkormányzati rendészeti igazgatóság munkatársaival és a fővárosi közterület-fenntartó Zrt.-t is), sikerült biztosítanunk. 

Szakemberek elmondása szerint, évek óta messze ez volt a legproblémamentesebb lomtalanítás.

A lomtalanítás rendészeti mérlege:

Rendőrség:

🔴 3 fő elfogás körözés és bűncselekmény elkövetésén tetten érés miatt,
🔴 67 fő előállítás bűncselekmény gyanúja miatt,
🔴 3 db. szabálysértési feljelentés,
🔴 2/30.000. Ft. helyszíni bírság.

Ezentúl több feljelentés is történt a lomtalanítás céljából kerületünkbe érkező személyekkel szemben közlekedési szabálysértés miatt.

Önkormányzati Rendészet:

🔴 Kiszabott közigazgatási bírságok; 107db/2.730.000Ft.-
🔴 Közigazgatási eljárás kezdeményezése; 5db
🔴 Kerékbilincs alkalmazása; 2 esetben
🔴 Szabálysértési eljárás kezdeményezése; 12db

A fentieken túl, rendészetünk közterületi munkatársai; 44 helyszínen kezdeményeztek intézkedést illegálisan kihelyezett, gazdátlan „hirdető” eszközök eltávolítása érdekében, és egy tucat esetben segédkeztünk a lomtalanítási körzetekben szabálytalanul kihelyezett veszélyes hulladékok gyűjtőpontra történő továbbszállításában, támogatva ezzel a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. munkáját.

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük