Nagykövetségek a Budapest Pride mellett

Budapest közélet közösség

Ők nem féltek kiállni: az Egyesült Államok, Svédország és Hollandia nagykövetsége, akik szivárványzászlót vont fel a Budapest Pride Fesztivál alkalmából.

A holland nagykövet René van Hell, és a svéd nagykövet-helyettes Katarina Szécsi Åsbrink együtt húzzák fel a szivárványzászlót, magyarul köszöntve a hazai LMBTI közösség tagjait.

Így vonta fel a svéd és a holland nagykövetség a szivárványzászlót Budapesten.

„A héten kezdődő 25. Budapest Pride alkalmából tegnap a svéd és holland nagykövetség előtt együtt vontuk fel a szivárvány színű zászlót az ünnepségsorozat előtt tisztelegve. Büszkén veszünk idén is részt a Budapest Pride Fesztiválon.” – írja a svéd nagykövetség honlapján.

Az Egyesült Államok Nagykövetsége is kifüggesztette épületére a szivárványzászlót, mely kapcsán következőket írta Facebook oldalán a nagykövetség:

„Ezen a héten kezdetét veszi a 25. Budapest Pride Fesztivál, ennek alkalmából a budapesti Amerikai Nagykövetség épületén a mai naptól látható a Pride zászlója. A Pride zászló kihelyezésével az #LMBTI közösséget támogatjuk, és szolidaritásunkat fejezzük ki azon emberi jogi aktivistákkal, akik a világon mindenhol az #LMBTI emberek és közösségek alapvető szabadságjogainak védelméért dolgoznak.”

A 25. Budapest Pride Fesztivál pénteken veszi kezdetét, és egy hétig tart.

MÉG AZ IKEA IS BESZÁLLT

„Ez nem egy táska. Ez állásfoglalás.cEz a táska minden elbír. Növényeket. Könyveket. Ruhákat. De mindenekelőtt a gyűlöletet. Ez ugyanis nem egy táska, hanem állásfoglalás. Szimbólum. Ezért ajánljuk fel a táskák eladásából származó teljes bevételt olyan programoknak és szervezeteknek, melyek krízishelyzetben lévő LMBT+ személyeket támogatnak.”

A LIMITÁLT KIADÁSÚ TÁSKA AKKORA SIKERT ARATOTT, HOGY MÁR CSAK 2021. íMÁJUSÁBAN LESZ ÚJRA ELÉRHETŐ.

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük