Ausztriában már olcsóbbban tankolhatunk, mint itthon

Európai Unió gazdaság

Az elmúlt hetekben brutálisan meglódultak az üzemanyagárak, köszönhetően a benzin és gázolaj Orbánék által megemelt jövedéki adójának. A Fidesz durva adóemelése miatt még Ausztriánál is drágább lett így nyárra nálunk az üzemanyag – írja közleményében a DK.

Az ellenzéki párt emlékeztet mindenkit, előre szóltak, hogy a jövedéki adó brutális emelésével iszonyúan el fognak szállni az üzemanyagárak.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja szerint “kizárólag a Fidesz-kormány öncélú pénzszedésének köszönhető az, hogy Magyarországon ilyen irdatlan összegekért lehet tankolni és az, hogy Orbánék a válság közepén még külön megnehezítik a magyarok életét, elfogadhatatlan: a magas üzemanyagárak ugyanis erősen kihatnak például az élelmiszerárakra is. Egyértelmű, hogy a fideszes oligarchák milyen sorsot szánnak a magyaroknak, de az is egyértelmű, hogy mi, európai magyarok nem fogjuk szó nélkül hagyni, hogy Orbánék az országon verjék le saját alkalmatlanságukat és tehetetlenségüket.”

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük