Augusztus végére lesz kész a vasúti felújítás a Nyugati és a Városliget között

Budapest Közlekedés

Augusztus végére befejeződik a vasúti felújítás a budapesti Nyugati pályaudvar és a Városliget között a ceglédi vonalon, a munkák az ütemezésnek megfelelően haladnak.

Májusban kezdődött a ceglédi vonal megújítása és július elejére átépítettek két vágányt kétszer 1,2 kilométer hosszon.  Jelenleg a városligeti elágazás egyik vágányának átépítésén dolgoznak, új vágányt építenek ki, július végétől pedig a munkákat a másik vágányon végzik majd. Emellett elkezdődtek és hétvégenként folytatódnak a váltócserék, valamint 500 méter hosszon kiépítik a vízelvezetést.

A nyár végig tartó felújítás során 5,6 kilométeres szakaszon dolgoznak a szakemberek.


Július 27-től ismét változik a menetrend a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon. A Máv saját forrásból mintegy négymilliárd forintot csoportosított át a ceglédi vasútvonal felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabban közlekedjenek a vonatok. Idén a vágányok átépítésén túl a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket, a felsővezetéket és a váltófűtési rendszereket is korszerűsítik. 

A munkagépek a szokottnál erősebb zajt kelthetnek, a Városligetnél pedig az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adniuk a munkaterületeknél a hajnali és az éjszakai időszak között, ezért a lakosság megértését és türelmét kérik.

Forrás: MTI
Fotó: illusztráció (Wikipédia)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük