Biciklissávok lesznek a Ferenc körúton és a Petőfi hídon

Budapest környezet Közlekedés

Új biciklisáv létesül Budapesten, a Ferenc körúton mindkét irányban, a leendő szakasz a Petőfi híd érintésével

ÖSSZEKAPCSOLJA A BUDAI ÉS A PESTI BRINGAHÁLÓZATOT,

Az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma ezúttal nem csökken. A nagykörúti kerékpársávok fejlesztését ezzel a szakasszal folytatják Teréz, az Erzsébet és a József körút után. A körúti sáv meghosszabbításával a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút. 

AZ EREDETI TERVEKNEK MEGFELELŐEN A FERENC KÖRÚTON NEM CSÖKKEN AZ AUTÓK SZÁMÁRA BIZTOSÍTOTT SÁVOK SZÁMA. FONTOS CÉL A 2X2 SÁV FENNTARTÁSA, HISZEN A NAGYKÖRÚTON BELÜL A FORGALOM A FERENC KÖRÚTON ÉS A SZENT ISTVÁN KÖRÚTON A LEGNAGYOBB.

A jelenlegi parkolók egy része is megmaradhat, a megszűnő parkolóhelyek pótlására a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon. A tájékoztatás szerint a nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. A BKK friss adatai szerint most már naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált. Bő egy hónappal ezelőtt 2500-3000 biciklisről számoltak be.

Forrás: BKK, MTI
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük