SUP a Dunán: Új elem az Ötpróba-sorozatban

Budapest sport színes

Újító jelleggel csatlakozott az Ötpróba-sorozathoz a SUP sportág; ennek alkalmából rendeztek július 15-én hajnalban evezést a Dunán klasszis sportolók részvételével. 

A remek hangulatú túrán a résztvevők a Római-parttól indulva, több mint tíz kilométert megtéve a Parlamentig eveztek. A SUP a Stand Up Paddling angol kifejezés rövidítése, a dinamikusan fejlődő új sportágban a versenyzők egy deszkán állva eveznek a vízen.

– Újító jelleggel hoztuk be az Ötpróba-rendezvénysorozat öt alapsportága közé a SUP-ot, amely ugye az evezéshez és annak minden formájához köthető. Heti rendszerességgel vannak már edzéseink és pontgyűjtő eseményeink, a Tisza-tónál Sarudon, valamint a Lupán és a Dunán is. A célunk továbbra is az, hogy a szabadidősport világában minél több ember mozogjon – mondta Kiss Gergely, az Ötpróba futónagykövete, és hozzátette, a SUP egyre népszerűbb, természetközeli, csapatban közösségi élményt ad, egyedül pedig akár komoly sportteljesítmény is lehet. 

Balról jobbra: Storcz Botond kajakozó, az Ötpróba kajak-kenu nagykövete, Ambrus Bálint, Csabai-Kaskötő Brigitta és Hollós Mihály, az Ötpróba programsorozat szervezői, Horváth Noémi SUP-világbajnok, Szélpál Tamás és Szemán Róbert, az Ötpróba programsorozat szervezői, Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó, Rédei Kata világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázó, Hrutka János 24-szeres válogatott labdarúgó.

MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük