Július 22-én Újpesten is indul a lomtalanítás

környezet Újpest

Az FKF a járvány enyhülésére tekintettel július első hetében újraindította a lakossági lomtalanítást Budapesten. Újpestre július 22. és augusztus 5. között kerül sor.

Az FKF a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edényzetbe) gyűjti össze és szállítja el.

Azok a felesleges bútorok, használati tárgyak vagy eszközök, amelyek mások számára még használhatóak, leadhatóak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokban, de a segélyszervezet számára is felajánlhatóak.

A lomok kikészítési időszakai:

Az FKF nyomatékosan felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy az itt jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levélben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok.

A lomok kihelyezésének módja

A lomokat a lakóház előtti, a hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre kell kihelyezni, de nem az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat.

NE HELYEZZEN KI A LOMTALANÍTÁSNÁL AZ UTCÁRA:

  • a háztartásokban naponta képződő hulladékot
  • ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot
  • veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékot (külön ideiglenes gyűjtőpontokon van erre lehetőség az elszállítás napján – lásd lejjebb!)
  • építési törmeléket, gumiabroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű), szénport, hamut, földet
  • elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír-, műanyag- és fémhulladékot

Az FKF a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti járdaszakasz, illetve terület takarítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének kötelessége.

A veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására díjmentesen van lehetőség.

Egyedi és eseti lomtalanítás megrendelése

A háztartásoknak, társasházaknak lehetőségük van arra, hogy az értesítőben jelzettől eltérő időpontban, külön díjazás ellenében rendelhessenek soron kívüli lomtalanítást.

Egész évben a lomtalanításra kerülő, de még használható tárgyak elhelyezésére – saját beszállítással – a két Szemléletformáló és Újrahasználati Központban van lehetőség:

1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.

1181 Budapest, Besence u. 1/a.

A szolgáltatással kapcsolatban felmerülő további kérdésekre az FKF zöldszámán lehet választ kapni:

06 80 353 353

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük