Urban Games: Mégis át lehet úszni a Dunát augusztus végén

Budapest közösség sport színes

Augusztus 29-én több százan úszhatják át a Dunát, futhatnak, jógázhatnak a közterületeken és kipróbálhatják a street workoutot – írja az Énbudapestem.hu

Ötödik alkalommal is elrajtol az utcalimpia: augusztus 29-én amatőr és profi sportolók veszik birtokba a főváros utcáit és tereit, hogy megmutassák: a városi környezet is tökéletesen alkalmas a mozgásra. A Budapest Urban Games (BUG) 2020-ban négy különböző sportágban várja a kalandra, sportolásra vágyókat, többek között újra lesz belvárosi Duna-átúszás. A résztvevők biztonságáról idén új szabályok gondoskodnak. A sportolni vágyók a vírushelyzet miatt előre lekötött időpontokra regisztrálhatnak, hogy elkerüljék a tömegek feltorlódását a helyszíneken.

Tavaly rekordszámú, mintegy 5000 nevezőt vonzott a BUG, a szervezők pedig idén még több résztvevővel számolnak az ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött sporteseményen.Budapest a sportok fővárosa is, a Budapest Urban Games pedig a helyi sportközösségek legnagyobb motorja. Használjuk a városi tereket sportolásra is! – ez a BUG és a Főváros közös célja, valamint a városi sportközösségek összekovácsolása.

A Duna-átúszás a BUG egyik klasszikusa, hiszen ritkán adódik lehetőség arra, hogy az ember Budapest belvárosában, a folyón átúszva tegye meg a 470 méteres távot Pestről Budára. A helyek minden évben gyorsan betelnek. A szintén töretlenül népszerű futásnak idén is a Citadella ad helyet, jön újra a street workout és bemutatkozik a jóga. Az egyes eseményekért sportági szakértők felelősek. 

Pál Vilmos a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elé beköltöző street workout programot “igazgatja”. A világ egy nagy részét már meghódító mozgásforma saját testsúlyos, szabadtéri edzést jelent – a profik a zenére koreografált, akrobatikus gyakorlatokat mesteri szinten művelik.

Újonnan debütáló sportág a jóga, amelynek a Citadella ad otthont. Az egyéni sportág a vírushelyzetben is biztonságos és remek módja a lelazulásnak. A programot Szappan Petra, vagyis Petraflow koordinálja.

A futásnak idén is a Citadella a helyszíne, a szervezők egy hét kilométeres kört jelöltek ki pályának, de az edzettebbek két, vagy három kört is letudhatnak. A programot Markocsán Sándor vezeti. 

Nincs utcalimpia Duna-átúszás nélkül: a sportolók idén is becsobbanhatnak a folyóba, hogy legyűrjék a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart közötti távot. A programot Újhelyi Botond, a szám 2017-es bajnoka vezeti.

Regisztrálni a Budapest Urban Games honlapján lehet.

Összeállította: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük