Megnyílt Újpest első szabadtéri konditerme a Városháza mellett

sport színes Újpest

Amerikában – különösen Kaliforniában – évtizedek óta megszokott a meglepően jól felszerelt, vandálbiztos utcai kondiparkok – street gym – látványa. Most az újpesti Városháza mellett is edzhetnek a látványos izmokra vágyók, és már az sem lehet kifogás, hogy drága a havibérlet…

A Szent István téren, a városháza melletti elkerített, 300 négyzetméteres területen kék színűre festett, egymástól vírusbiztos távolságban sorakozó acél szerkezetek nem mások, mint egy régiós szinten is egyedülálló utcai konditerem berendezései. Az önkormányzat szerint a kondiparkkal a lakosok helyi kikapcsolódási lehetőségeit kívánja szélesíteni, ráadásul az újpestiek így helyben hozzájuthatnak a sportolási lehetőségekhez.

A sporteszközök az Aktív Főtér Projekt keretében kerültek a polgármesteri hivatal tőszomszédságába, és minden újpesti lakos számára ingyenesen igénybe vehetőek. A street gym kialakítása a járvánnyal kapcsolatos elővigyázatossági tanácsokat is maximálisan figyelembe veszi:

a gépek biztonságos távolságra vannak egymástól,

a szabadtéri környezet pedig már önmagában csökkenti a koronavírus terjedésének kockázatát. A testépítés szerelmeseit profi személyi edzők várják, akik egyénekre szabott tanácsaikkal igyekeznek majd segíteni, hogy a testépítés újpesti szerelmesei a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. A testépítés mellett a hagyományosabb fitness funkciók is szerepet kapnak az Aktív Főtér Projektben: kipróbálhatjuk a közösségi sportolás örömeit, legyen az aerobic, bodyart, jóga, babatorna, zumba, hastánc vagy salsa.

Az Aktív Főtér szolgáltatásait minden nap 11 és 21 óra között vehetik igénybe a IV. kerület lakói.

Mivel a street gym saját fedéssel és napelemes világítással rendelkezik, ezért a nagy meleg, az eső vagy az esti sötétség sem gördít majd akadályt a biztonságos szabadtéri edzés elé.

Újpesti Hírmondó, Újpest Média

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük