A bukott főpolgármester nem tud leállni a kampánnyal

Budapest Kormány

Mintha Tarlós Istvánnak nem szóltak volna, hogy vége az önkormányzati kampánynak, a meccset lefújták, és ő rászámolás után is padlón maradt a korábban „bohócnak” kikiáltott Karácsony Gergellyel szemben. Tarlós most feljelentésekről és korrupcióról beszél, mintha nem éppen ő adta volna oda önként és dalolva a főváros vagyonának csaknem felét a kormánynak, amely kormány most a maradékot is alaposan megsarcolja, de ezzel kapcsolatban nem halljuk Tarlós tiltakozását.

Másfél oldalas nagy interjút adott Tarlós István a Magyar Nemzetnek, ahol rögtön le is szögezi, hogy Karácsony nem a maga ura, mások irányítják. A volt főpolgármester hosszan beszélt azokról az ügyekről, amelyek az új városvezetés szerint korrupciógyanúsak, ezért vizsgálóbizottság nézi át azokat. Korábban csak annyit mondott ezekről, hogy ha valaki szerint korrupció történt az ő hivatali idejében, akkor tegyen feljelentést, most viszont tovább ment:

mint elmondta, hétfőn az országos rendőrfőkapitánynál feljelentést tett.

Szerinte ugyanis ezzel lehet tisztázni a helyzetet, hogy ne terelhessék el a figyelmet arról, kilenc hónap alatt nem tud az új városvezetés felmutatni semmit.

A Lánchídról Tarlós azt mondta:

tudniuk kellett korábban is, hogy a híd állapota romlik, de még csak nem is terveztek.

De megemlítette még azt is, hogy az SZDSZ kérte annak idején, hogy a híd legyen a fővárosé.

A volt főpolgármester szerint “igazságtalan kettős mérce” azt mondani, hogy neki kilenc éve lett volna felújítani a Lánchidat, mert abban az időben több más felújítás és a főváros pénzügyi rendbetétele történt meg.

Tarlós értékelte az új városvezetés első háromnegyed évét is. Szerinte

“tulajdonképpen a kilenc hónap alatt belengetett ígéretekből lényegében semmi sem teljesült.

Az idő panaszkodással, konfrontációval telik, és kétséges, hogy ez a parlamenti kampányig jelentősen változna. Látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap.”

Csak épp azt felejtette el megemlíteni, hogy a járványveszély miatt az új városvezetés első háromnegyed éve minden volt, csak szokványos nem, miközben a kormány gyakorlatilag háborús retorikával támadja Budapestet,

már nem is leleplezi, hogy működésképtelenné akarja tenni elvonásaival a fővárost, miközben a stadionokban meg a Mészáros-szállodákba dőlnek a százmilliárdok.

Újpesti Hírmondó, Magyar Nemzet, hvg.hu
Fotó: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük