Meghekkelte a DK a konzultációs plakátokat, most Gyurcsány mosolyog rajtuk

közélet nemzeti konzultáció színes

Megtévesztő hadművelet: DK elnökének portréja virít több fővárosi hirdetőoszlopon is, a nemzeti konzultáció váratlan vendégeként.

Ismeretlenek Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció több fővárosi plakátjára, sok olvasónak feltűnt a plakáthekkelés. Az egyik kép a Harminckettesek terén készült – a hirdetőoszlopon Gyurcsány mosolygós képét a „Te országod, A te hangod” – felirat alá illesztették. A DK elnökének portréja kiugrik a plakáton látható több tucatnyi reklámarc közül, így úgy tűnhet, mint a Gyurcsány Ferenc szeretne konzultálni a koronavírusról a lakossággal – vagy a kormány a DK vezetőjével.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki próbálja meghekkelni a kormány 13 pontos, a koronavírus mellett sorosozó-migránsozó új kérdőívét. Hadházy Ákos és Szél Bernadett elkezdte összegyűjteni a már kipostázott konzultációs ívek anonim, személyes adatok nélküli nyomtatványait – és kérik a konzultációs folyamattal egyet nem értők segítségét is.Akciójuk eddig sikeres volt, Hadházy a Klubrádiónak elmondta, hogy Jászberényben két óra alatt 500 ilyen lapot gyűjtöttek be egy pult mellett állva, de várják a névtelenül beküldött lapokat egy alapítványi címre is.

A gyűjtögetéshez időközben csatlakozott a Momentum, az MSZP és a DK, országszerte számos helyszínre települtek ki, ahol személyesen lehet leadni a konzultációs íveket.

Orbánnak nem tetszik

A kormányt láthatóan zavarja a konzultációs ívek alternatív begyűjtése, erre utal, hogy támadásba lendült médiájuk is: a Magyar Nemzet arról írt, hogy az akcióval törvényt sérthetett Hadházy, és idézték Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) elnökét, aki adatvédelmi szempontból aggályosnak nevezte az akciót, mondván, Hadházyék adatbázisépítésre használhatják fel (az amúgy hangsúlyozottan név és személyes adat nélkül kért) íveket.

És bár erre jóval kevesebben fognak emlékezni ezután: ez a hivatalos – és unalmas – változat:

Újpesti Hírmondó
Fotó: olvasói fotó, Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük