Július 1-jétől sorban megnyitnak a könyvtárak

Budapest kultúra

Július 1-jétől a Központi Könyvtár és a nagyobb könyvtárak, július 22-től pedig az intézmény valamennyi tagkönyvtára látogatható lesz – közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

A kormányzati és fővárosi döntések következtében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) fokozatosan, az olvasók biztonságát messzemenően figyelembe véve nyitja meg újra a kapuit két ütemben – olvasható az Infostart által idézett közleményben.

Július 1-jén a legnagyobb forgalmú 16 könyvtár nyit ki – köztük a Központi Könyvtár –, ezeket követi július 22-én a többi tagkönyvtár.

Valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben látogathatja a könyvtárakat, de a 12 óráig tartó délelőtti idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlja az intézmény, amely a távolságtartás szabályainak betartását és a maszk használatát kéri a látogatóktól.

A könyvtárakban a zárva tartás alatt is folyamatos volt az új könyvek beszerzése, így a nyitáskor valamennyi tagkönyvtár a legfrissebb újdonságokkal várja az olvasókat. A FSZEK március 13. és június 23. között 9,5 ezer új dokumentumot – ebből mintegy 9000 könyvet – vásárolt. A nyár folyamán az újranyitott könyvtárakban nem terveznek szünetet tartani.

Forrás: Inforstart, napi.hu
Fotó: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük