Két hónap után egy halálos áldozata sincs a vírusnak

egészség koronavírus

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4081 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nem emelkedett az elhunytak száma, változatlanul 568 fő, 2581-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 932 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap pénteken.

A koronavírus-fertőzés első magyarországi halálos áldozatáról március 15-én számoltak be a hivatalos honlapon, ezután március 28-ig több olyan nap is volt, amikor senki sem halt meg a betegség miatt Magyarországon. Március 28-tól kezdve azonban mindennap érkeztek hírek új elhunytakról – a legtöbb halálos áldozatról április 19-én számoltak be: 17-en haltak meg az azt megelőző 24 órában. Május 19-től kezdve az elhunytak száma stabilan 10 alatt van, és a mai az első nap március 27. óta, amikor nem érkezett hír új halálos áldozatról.

Előző nap mindössze egyetlen új fertőzöttet azonosítottak, és egy idős ember halt meg koronavírusban Magyarországon.

Közben hivatalosan is megszűnt a veszélyhelyzet, miután Áder János  köztársasági elnök aláírta a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvényt, és el is rendelte ezek kihirdetését. 

Forrás: Index. MTI
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük