A Puskás Arénában rendezik a szeptemberi Szuperkupát

Budapest sport

Szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem.

Magyarország társrendezője lesz a jövő évre halasztott férfi Európa-bajnokságnak és a szintén 2021-es U21-es Eb-nek is, márciusban pedig megkapta a 2022-es Európa-liga fináléjának rendezését, amire egy évvel később, 2023-ban kerül sor Budapesten.

A Bajnokok Ligáját Portugáliában, míg az Európa-ligát Németországban fejezik be egy 8 csapatos tornával. A negyed- és elődöntők mindkét sorozatban a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el.

A BL-tornára Lisszabonban augusztus 12. és 23. között kerül sor, míg az El-tornát Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln rendezi augusztus 10. és 21. között.

A BL-ben a Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta és a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már 8 közé jutott, a másik 4 nyolcaddöntős párharc visszavágójáról még nem döntött az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.

Az idei BL-döntő helyszínéül eredetileg kijelölt Isztambul a 2021-es finálénak adhat otthont, Gdansk szintén jövőre rendezhet El-döntőt.

Forrás: MTI, UEFA
Fotó: Wikipédia

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük