Karácsony: A kormány csődbe akarja vinni Budapestet

Budapest Kormány önkormányzat

Karácsony Gergely interjút adott az RTL Klubnak; a péntek este sugárzott interjúban a főpolgármester arról is beszélt, hogy szerinte a kormány csődbe akarja vinni a fővárost az újabb és újabb elvonásokkal.

– A most kialakított feltételek között Budapest egy, legfeljebb két évig képes működni

– mondta Karácsony Gergely, aki szerint az elvonások miatt minden korábbi elképzelésük esetlegessé válik. A főpolgármester arról is beszélt, hogy falusi gyerekként nagyon sok disznóvágáson volt már, és időben szokott odaérni, de ez nem az ő műfaja. Karácsony ezzel Orbán Viktor korábbi szavaira reagált, mivel nemrég Orbán Viktor így jellemezte őt a Kossuth Rádióban: “Hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak.”

ELHALASZTOTT EGYEZTETÉS

Karácsony Gergely kezdeményezte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülésének elhalasztását. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Karácsony a döntéséről személyesen tájékoztatta Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. A főpolgármester a városvezetés lépését azzal indokolta, hogy a 2021-es költségvetés tervezete olyan mértékű elvonással sújtaná a települési, a kerületi önkormányzatokat és a fővárost, amely Budapest fejlesztésével, sőt működésével kapcsolatban is bizonytalan helyzetet teremt.

„Először történik olyan, hogy Budapest nettó befizetőjévé válna az államnak, vagyis a fővárosnak járó támogatások összegét meghaladja a budapestieket sújtó elvonás.” – áll a közleményben.

A Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára, Fürjes Balázs az MTI-nek azt mondta: miközben az álláspontok érdemi egyeztetése sok kérdésben megtörtént és a végleges napirend megállapítása folyt, „a kormányoldalt meglepetésként érte, hogy a főpolgármester lemondja az intézményes párbeszéd lehetőségét”.
 

Összeállította: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.