Két hét karanténnal jár a horvátországi nyaralás

koronavírus turizmus

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, ezzel 534 főre emelkedett az elhunytak száma, 2190-en pedig már meggyógyultak, kezdte szerdai tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Így összesen 1207 fő aktív fertőzöttről tudnak. 

41 SZÁZALÉKUK BUDAPESTI, 59 SZÁZALÉKUK PEDIG VIDÉKI LAKOS

− mondta Müller. Kiemelte, hogy „kedvező tendencia látszik az idősotthonok vonatkozásában”. Összesen 33 intézményben regisztráltak pozitív eseteket, de „az intézmények száma jó ideje nem emelkedett, a betegek gyógyulnak”, mondta az országos tisztifőorvos. Az 5991 főből összesen 899-en váltak pozitívvá a járvány ideje alatt. Közülük 460-an meggyógyultak, sokan visszakerültek a kórházakból az intézményekbe.

A nagyvilágot illetően az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a vírus még mindig itt van velünk, és jelen van az egész világon. „Még számos földrészen szaporodik a koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel együtt a halálozások száma is. A világon 6,4 millió fertőzöttet tartanak számon. Az összes halálozások száma pedig meghaladja a 380 ezer főt” – részletezte. 

Jelenleg az Amerikai Egyesült Államok érintett a leginkább. A magyarországi viszonyok azonban kedvezőek, bizonyosan az első hullám végén vagyunk,

ezért tudunk hétről hétre enyhítő intézkedéseket bevezetni – tette hozzá.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa figyelmeztetett arra, hogy ugyan május 28-tól a magyarok szabadon utazhatnak Horvátország területére, hazatérés után azonban két hét hatósági házi karanténba kell vonulnia mindenkinek. 

Forrás: MTI
Fotó: turizmus.com

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük