Nyakunkon az újabb nemzeti konzultáció

közélet nemzeti konzultáció politika

Irányt szabott a kormányfő, és „a járvány elleni első győztes csata” után ismét Sorost és Brüsszelt vesszük célba. Orbán szerint 2021 fantasztikus év lesz.

Megint lesz nemzeti konzultáció, péntek délelőtt még foglalkozom vele, délutántól indítom – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában. Szerinte ugyanis az emberekkel való korábbi nyolc ilyen „megbeszélésnek” is köszönhető, hogy Magyarország elkerülte a tömeges koronavírus-járványt. – A siker titka három részből állt: az időben, gyorsan meghozott döntésekből, az összefogásból és abból, hogy egészen kiváló járványügyi, orvosi szakembereink, ápolóink vannak – mondta a kormányfő, aki szerint az emberek egyetértettek a vírus elleni küzdelemmel, látták értelmét az ilyen összefogásnak.

Hamarosan mindenki postán kapja majd meg az újabb nemzeti konzultációs íveket. Arról, hogy pontosan miről fog szólni az újabb levelezés, Orbán Viktor elsőként a koronavírust, a gazdaság újraindításának főbb lépéseit, és a már megszokott, de most a járvánnyal megújult „Soros-tervet említette. Soros György a fideszes politikus szótárában jelenleg az „adósrabszolgasággal” egyenlő. Ennek nevezte az úgynevezett „örök kötvényt”, amelynek nincs lejárata, ezért dönteni kell, hogy be akarjuk-e vezetni. Brüsszel is megkapta megint a magáét miniszterelnöktől, hogy 750 ezer milliárd eurót akar hitelként szétosztani, és 30 éven át, még az unokáink is fizethetik azt.  

Egy mondattal elintézte a századik trianoni évfordulót: „A megcsonkított Magyarország érte el az elmúlt tíz év gazdasági sikereit. Európában például a görögöket már elhagytuk, és a portugálokat is elhagyhatjuk. A magyar gazdaság jó ütemben halad, és a gazdaságvédelmi tervünk, a jövő évi költségvetésünk megalapozhatja, hogy 2021 fantasztikus évünk lehet.”

Ezt Orbán szerint annak fogjuk köszönni, hogy

Magyarország Európa egyetlen munkaalapú társadalma.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Grafika: Magyar Narancs

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük