Horribilis összeget szór ki a kormány szállodafejlesztésre

gazdaság Kormány turizmus

Komolyan gondolja a Magyar Turisztikai Ügynökség a koronavírus-járvány miatt megrogyott turizmus támogatását, és meg is vannak ennek az első nyertesei. 

Közzétették a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát. A felhívás keretösszege eredetileg 20 milliárd forint volt, ehhez képest az MTÜ összegzésünk szerint

83,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki, túlnyomórészt a NER-hez kötődő vállalkozóknak.

A legnagyobb támogatást a Vajna-kaszinókat továbbvivő Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. kapta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére, összesen 8 milliárd 632 millió forintot. Ez ráadásul nem az első támogatás, amihez a három milliárdos hozzájut, a Kisfaludy-programból is kaptak 2,9 milliárd forintot erre a fejlesztésre.

A pályázat legnagyobb nyertese – természetesen –  Mészáros Lőrinc. Az Opus Global Nyrt.-n keresztül a felcsúti dollármilliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel. Tiborcz István volt üzlettársa, a győri Paár Attila cége is nyert az MTÜ pályázatán, a keszthelyi Helikon Hotel felújítására kapott összesen 3 milliárd 987 millió forintot.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI (Keszthely látképe, a jobb szélen a Helikon szállóval 2020. február 15-én.)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük