Az ellenzékieket megbüntették, vajon az államtitkárt is meg fogják?

ellenzék Kormány

A kijárási korlátozás megszegése miatt feljelentette Tuzson Bencét egy ugyanezért durván megbírságolt tüntető – írja az Átlátszó.hu.

Hadházy Ákosék hétfői dudálós tüntetésein többszázezres szabálysértési bírságokat szabott ki a rendőrség, többek között a 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 4.§ (1) bekezdésére is hivatkozva. Egy állampolgár most azért tett feljelentést a rendőrségen, mert a kijárási korlátozás utolsó napján, május 17-én Tuzson Bence, a miniszterelnöki kabinetiroda kormányzati államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő, és Dióssi Csaba dunakeszi polgármester részt vett egy Dunakeszin rendezett “partibuszos” rendezvényen, ezzel ugyanúgy szabálysértést követve el, mint a budapesti Clark Ádám téri demonstrációk megbírságolt résztvevői.

A 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 4.§ (1) bekezdése szerint

„rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.”

Ez alapján büntette a rendőrség a Tuzsonékat most feljelentő Poprádi Zsoltot is, aki úgy érezte, hogy jogállamhoz méltatlan, hogy egyes embereknek esetleg elnézik ugyanazt a vétséget, amiért más bírságot kap, így a Dunakeszi Rendőrkapitányságon feljelentést tett a május 17-i bulizás miatt.

Az egyébként ügyvédként dolgozó Poprádira a rendőrség korábban összesen több, mint 200 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki, mert szerintük ő az egyik dudálós tüntetésen résztvevőként megszegte a kijárási korlátozás, a rendezvényen történő részvétel és a KRESZ szabályait.

Poprádi többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy Tuzson és Dióssi magas közigazgatási, közszolgálati pozícióval rendelkezve követett el szabálysértést a dunakeszi rendezvényen való részvétellel. Szerinte ugyanis

“a felvételen egyértelműen látszik, hogy a két feljelentett személy minden kétséget kizáróan a rendezvényen aktívan részt vesz, hisz széles jókedvüket kísérő táncos mozdulataik erről tesznek tanúbizonyságot, minthogy az is kétséget kizárón bizonyítható, hogy rajtuk kívül mintegy szándékegységben több tucat polgár is ugyanígy cselekszik.“

A dunakeszi polgármester eredetileg a saját Facebook-oldalán is megosztott egy, a még a kijárási korlátozás vége előtt tartott rendezvényről készült videót, de azóta az nem elérhető ott, csak egy az RTL Klub által készített tudósításban.

Tuzson államtitkár esetével kapcsolatos rendőrségi álláspontot különösen azért is érdekes lenne megismerni, mert az Átlátszó tudomást szerzett olyan, a közelmúltban történt vidéki esetről is, ahol egy még a minimálbért sem elérő jövedelemből élő család három tagja összesen 82 ezer forintos bírságot kapott a kijárási korlátozás megszegése miatt, mert az erdőben gyűjtögetett ágakat, növényeket nem tudták kézben hazavinni, ezért beszálltak egy ismerős autójába, és pár száz métert együtt utaztak.

Forrás: Átlátszó.hu
Fotó: YouTube/RTL Klub

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük