Május végén indul a budapesti strandszezon

Budapest szórakozás

A kormány május 16-i rendelete és Budapest főpolgármesterének május 19-i döntése értelmében a Palatinus, Paskál (a fotón), pesterzsébeti, csillaghegyi és a Római strandok május 30-án, a pünkösdfürdői strand pedig legkésőbb június 15-én nyitja meg kapuit.

A strandok a hatósági közegészségügyi előírásoknak maximálisan meg fognak felelni a nyitás időpontjától. A felmerülő kérdések tisztázására a cég naponta 8 és 18 óra között, ingyenes zöldszámot működtet: +36-80-315900.

Az Ittlakunk.hu szerint pár hete még úgy volt, hogy a hagyományos, májusi nyitás biztos, hogy elmarad, akkor júliusi nyitásra láttak reális esélyt. Azt írják, mivel a koronavírust a klór elpusztítja, a medencékben nem kell fertőzéstől tartani, az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.

A vendégek a megváltott bérleteiket az újranyitást követően folytatólagosan használhatják fel. A fürdőbérleteket a zárva tartási idő intervallumával automatikusan meghosszabbítják. Az éves bérlettel rendelkezőket a következő évi bérletár megállapításánál kompenzálják. 

A BKV-n marad a maszk

Az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt. A kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat, amihez a megfelelő járműkapacitást biztosítják.

Továbbra is megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása,

és – a normál időszakban megszokotthoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére.

Biztonsági intézkedéseikkel a dolgozóikat is védik: a BKV majdnem tízezer munkavállalója közül mindössze ketten betegedtek meg a koronavírus miatt, és nem tudnak olyan esetről, hogy a járműveiken bárki elkapta volna a fertőzést.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., BKV, MTI
Fotó: strand.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük