Szombattól újra vár az újpesti PiacPlacc

Újpest

A Piacfelügyelőség bejelentése alapján május 23-án, szombaton – a járványhelyzet enyhülésére tekintettel és az országos, illetve a budapesti nyitásokkal összhangban –, a korábbiakban megszokott napokon és időtartamban (szombat-vasárnap, 7.00–13.30) újraindul a közkedvelt Újpesti PiacPlacc.

Az asztalok a még fennálló járványügyi kockázatok miatt a korábbinál nagyobb területen, egy sorba rendezve, és egymástól a megszokottnál távolabb kerülnek elhelyezésre, de az árusok/asztalok azonosítószámai megmaradnak. A Piacfelügyelőség kéri az árusokat és vásárlókat a PiacPlaccon maszk vagy szájat-orrot eltakaró ruhadarab viselésére (sál, kendő). Igény esetén mosható textilmaszk vásárolható a Vásárcsarnok földszintjén elhelyezett maszkautomatából.

A fertőzésveszély elkerülése érdekében kérik továbbá a szervezők, hogy a vásárlók egymástól legalább 1,5 méteres távolságot tartsanak, valamint hogy 1-1 árusnál egyidejűleg csak egy vásárló tartózkodjon, míg a következő vevő a védőtávolságon kívül várakozzon.

Parkolási, WC-használati, kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőség a Vásárcsarnokban biztosított.

Déri Tibor polgármester bejegyzésében a következőkre figyelmeztetett:
– A Duna-sétányon az árusok csak egy sorban árulhatnak, így a sétány másik része felszabadul. 

– Megnyitják a murvás területet, amivel megnövelik a rendelkezésre álló teret az árusok és a vendégek előtt.

– Az asztalokat egymástól 2 méteres távolságban kell elhelyezni.

Összeállította: Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük