Koronavírus: A tegnapi 11 után ma 5-re csökkent az áldozatok száma

egészség koronavírus

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a keddi adatokat, azaz hogy újabb 21-gyel nőtt az igazolt fertőzések száma.

A kedd reggeli járványügyi adatközlésből már kiderült

5 ÚJABB HALÁLOS ÁLDOZATTAL 467 FŐRE NŐTT A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS HALÁLESETEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON.

A gyógyultak száma 1412 a legfrissebb adatok szerint. A halálos áldozatok között négy, 66 és 85 év közötti nő van és egy 88 éves férfi.

AZ AKTÍV ESETEK SZÁMA NÉGGYEL NŐTT, 1677-RE.

Az elvégzett tesztek száma csaknem másfél ezerrel emelkedett, 138 697-re. Müller Cecília beszélt az adatok területi eloszlásáról is, elsősorban arról, hogy hogyan alakul a budapesti és a más városokban észlelt fertőzöttek aránya, valamint hogy mely korosztályokat érinti leginkább a járvány. Emlékeztetett arra, hogy a járvány második szakaszában újraindították az egészségügyi ellátást, de azzal a feltétellel, hogy előzetesen minden egyes orvos-beteg találkozásról telefonosan kell konzultálni a kezelőorvossal.

ERRE AZÉRT VAN SZÜKSÉG, MERT TÖBB SZAKRENDELÉSEN MÁR HÉTFŐN TUMULTUÓZUS JELENETEK ALAKULTAK KI, EZT PEDIG EL KELL KERÜLNI. MIELŐTT TEHÁT BÁRKI ORVOSHOZ MENNE, ELŐSZÖR TELEFONON KONZULTÁLJON, ÉS UGYANEZ VONATKOZIK A HÁZIORVOSI ELLÁTÁSOKRA IS.

Müller a családorvosok nemzetközi napján köszöntötte a háziorvosokat, és köszönetet mondott „kapuőr” szerepük ellátásáért, valamint azért is, hogy helytálltak a járványban komoly terhelés mellett is.

A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy sem a szúnyog, sem a kullancs nem terjeszti a koronavírust. Tehát: megengedett és kívánatos a szabadban eltöltött idő. De azért vigyázzunk: új, egzotikus szúnyogfajták jelentek meg Magyarországon, amik korábban csak trópusi vidékeken volt ismert. “De jelenleg nincs meg az életterük Magyarországon, és nincsenek jelen a kórokozók sem”, ezért a járványügyi kockázat ezekben az esetekben alacsony. 

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük