Ismert művészek segítenek aukcióval a hajléktalanokon

közélet kultúra

Más másodjára rendezi meg a Könyvhajlék aukciót a SzépírókTársasága és az Utcáról Lakásba! Egyesület. Ennek lényege, hogy ismert hazai művészek számukra fontos és értékes tárgyakat, antik holmikat, dedikált könyveket, festményeket, műalkotásokat bocsátanak árverésre, és az online esemény keretében befolyó pénzt az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtésre fogja fordítani.

Az egyesület szociális bérlakáshálózatot és lakásügynökséget működtet, illetve mobilházakat telepít, így próbál minél több rászoruló embernek a hajléktalanszállók helyett otthonként értelmezhető lakást biztosítani. Az aukción összegyűlt pénzt mobilházak építésére, valamint a lakásügynökség állományában lévő ingatlanok felújítására fogja fordítani. Az ügynökség keretében belül az egyesület olyan magántulajdonú lakásokat ad ki fele vagy harmadáron rászorulóknak, amelyek üresen állnak. A tulajdonosok így mindenképpen jól járnak, mert egyrészt az egyesület vállalja ezeknek az ingatlanoknak az állagmegőrzését, fenntartását vagy épp a felújítását, és bár a piaci árnál kevesebb lakbért tud a tulaj beszedni, ingatlanának állapota legalább nem romlik tovább, nem áll üresen.

A június elsején kezdődő aukción felajánló alkotók teljes névsora:

Alföldi Róbert színész, rendező; Baksa-Soós Attila zenész, költő; Bálint András színész, rendező; Bereményi Géza író, rendező; Bíró Kriszta színész; Csákányi Eszter színész; Cserna-Szabó András író; Eperjesi Ágnes képzőművész; Fullajtár Andrea színész; Gálffi László színész; Grecsó Krisztián író, szerkesztő; Haász Katalin festő; Háy János író, költő; Káldi Kata képzőművész; Kemény Zsófi író, költő, slammer; Kicsiny Balázs képzőművész; Kulka János színész; Lang Györgyi és Falusi Mariann színész, énekes; Máté Gábor színész, rendező; Nádasdy Ádám költő, nyelvész; Őze Áron színész; Parti Nagy Lajos író, költő; Pelsőczy Réka színész, rendező; Rutkai Bori zenész, képzőművész; Szüts Miklós festő; Takács Katalin színész; Tamás Zsuzsa, író; Tóth Krisztina költő, író; Törőcsik Franciska színész; Vojnich Erzsébet festő.

Forrás: hvg.hu, NőkLapja.hu
Fotó: NőkLapja.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük