Kemény évek várnak a rendezvényszervezőkre

gazdaság koronavírus

Ha az idén az átlagos ezermilliárd forint feletti forgalom 40 százaléka realizálódik a rendezvényszervezés piacán, az már jó hír. A szektor teljesítménye 2022-2023-ra állhat vissza a válság előtti szintre – mondta a Világgazdaságnak Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke.

A koronavírus-járványt követően a szigorúbb előírások drágítani fogják a rendezvények megszervezését, a piac szereplőinek ezekre a pluszköltségekre a szakember szerint úgy kell tekinteniük, mint olyan befektetésekre, amelyek nélkül nem tudna talpra állni a szektor.

Ganczer Gábor, aki a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója is, elmondta: a teljes ágazat (beleértve a partnerszolgáltatásokat, mint a hangtechnika, világítás, standépítés, catering stb.) 600 milliárd forintot közelítő idei kiesését az magyarázza, hogy a veszélyhelyzet márciusi kihirdetésekor azonnal leállt a rendezvényszervezés, a korlátozások pedig e területen maradnak a legtovább érvényben.

A Maresz elnökének értelmezése szerint az a kormányzati könnyítés, amely júniustól engedélyezi a kétszáz fős esküvők megtartását, logikusan vonatkozhat más, hasonló létszámú rendezvényekre is. Ha ez helytálló, akkor elindulhatnak a tréningek, kisebb szemináriumok, csapatépítők, amelyek sok cégnek adnak munkát.

A rendezvényszervezés mintegy százezer embert foglalkoztat, és bár az elbocsátások, cégbedőlések megkezdődtek, ezek egyelőre nem tömegesek – írta a Világgazdaság.

Forrás: 24.hu, Világgazdaság.hu
Fotó: Hungexpo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük