Orbán szombat délután dönt Budapest megnyitásáról

Budapest Kormány koronavírus közélet

Most már többen gyógyulnak meg, mint ahányan megbetegednek, vannak országok, amelyek ilyenkor már örömtüzet gyújtanak, fogalmazott Orbán Viktor szokásos pénteki rádiónyilatkozatában.

Orbán Viktor a közrádióban arról beszélt, hogy az élet újraindításának a feltételei megvannak, ezért oldották fel a korlátozásokat a többi megye után Pest megyében is, de Budapesten különdöntésre van szükség, mert a legsűrűbben lakott városban újra belobbanhat a járvány, ha nem vagyunk elég fegyelmezettek. Nagy kérdés Orbán szerint, hogy mi lesz Budapest sorsa, nagy a népsűrűség, egy hibás döntést nehéz lenne korrigálni. „Ha Budapesten nem vagyunk elég fegyelmezettek, vissza fog jutni Budapest oda, ahonnan el akarunk mozdulni”, mondta, hozzátéve:

kétségkívül az élet újraindításának feltételei Budapesten is megvannak, csak felelősen kell viselkednünk.

Orbán szerint már nem az otthonmaradás, hanem a felelős közterületi viselkedés, a maszkviselés, és a szociális távolság betartása a fontos a védekezésben.

Szombat délelőtt még szeretnék futni egy kört

– jelentette be a fővárosi korlátozások feloldására vonatkozó döntés idejére vonatkozó kérdésre, még a kormányon kívüli járványügyi szakembereket és tudósokat hallgat meg aznap, így 

SZOMBAT KORA DÉLUTÁN SZÜLETIK DÖNTÉS A BUDAPESTI KORLÁTOZÁSOK LAZÍTÁSÁRÓL.

Orbán Viktor a rádióban arról is beszélt, hogy felelős, körültekintő döntést kell hozni az óvodák és iskolák újranyitásáról is, és egyáltalán nem biztos benne, hogy még idén, azaz ebben a tanévben megtörténik ez, noha a Nemzeti Pedagóguskar és az oktatási akciócsoport azt javasolta, tegye lehetővé a kormány azt, hogy egyes településeken az alsó tagozatosoknak júniustól újraindulhasson az iskolai oktatás.

Orbán kritizálta Karácsony Gergely főpolgármestert, a nevét ugyan nem ejtette ki, de „elméleti típusú”, szinte tehetetlen polgármesterekről beszélt a Pesti úti idősek otthonának helyzetére utalva, és azt is kiemelte, hogy ha Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor ő odamenne és rendet tenne egy ilyen helyzetben. A főpolgármesternek azt üzente, az idősotthonok helyzete miatt nagy felelősség nyomja a vállát.

Forrás: Index
Fotó: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük