Szaniszló Sándor rémhírterjesztésért feljelenti a Lokált

Budapest Kormány közélet média

A XVIII. kerület DK-s polgármestere így akar tiltakozni az ellen, hogy a rendőrség már két embert zaklatott rémhírterjesztés gyanújával az új törvények alapján.

– Miközben a rendőrség egymás után visz be embereket kihallgatásra a véleményük közzététele miatt, a kormányközeli Lokál nevű propagandalap szabadon terjesztheti nagy tételben a rémhíreket a XVIII. kerületben. A kerületiek postaládájába bedobált, nem mellesleg áttételesen közpénzből készülő Lokál azt állította a “Fertőzésbe kergeti az időseket Szaniszló?” című cikkében, hogy én, mint a kerület polgármestere azért változtattam meg a piac látogatási szabályait, hogy megbetegítsem a vírus által legveszélyeztetettebb időseket – írta közleményében a polgármester.

Szaniszló Sándor ezért a mai napon feljelentést tesz a Lokál ellen a tömeges rémhírterjesztés miatt.

“Kíváncsian várom, hogy a Fidesz által megszállt rendőrség mikor fog hajnalban megjelenni a Fidesz érdekeit szolgáló rémhírgyár főszerkesztőjének lakásánál.

Valószínűleg soha, de ez ismét csak annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor már csak egy pártállami diktatúrában látja biztosítottnak korlátlan hatalma megtartását. Bárhogy is lesz, én a XVIII. kerületieket képviselem; ahogy én képviseltem őket akkor is, amikor maszkot osztottam a kormány helyett, amikor otthonápolási támogatást adtam a kórházból hazaküldöttek családjainak a kormány helyett, vagy amikor támogatást vezettem be a munkájukat elveszítetteknek a kormány helyett. Lehet hazudozni, lejáratni és rémhíreket terjeszteni, de a XVIII. kerületiek megtanulták, hogy kire számíthatnak a bajban és kire nem.” – közölte Szaniszló Sándor.

Karácsony Gergely főpolgármester többször kinyilvánította, hogy akadályozni akarja a Lokál ingyenes napilap terjesztését. A fővárosi közterületeken, nagyobb csomópontokon osztogatott, korábban Habony Árpád kormányzati tanácsadóhoz tartozó, aztán a kormányzati KESMA médiaholding alá került lappal a BKK Karácsony utasítására felmondta a szerződést, és a főpolgármester közölte: mindent meg fog tenni, hogy közterületen a fővárosban ne lehessen terjeszteni a hazugságokat.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: hvg.hu, Népszava

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük