Két órás lenne a 65 év felettiek vásárlási idősávja

Budapest kereskedelem koronavírus

A 65 év feletti lakosokra vonatkozó vásárlási idősáv 9 és 12 óra között meghatározott intervallumát kétórásra rövidítené a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete ­– írta a Magyar Nemzet. A változtatás-tervezet hátterében az áll, hogy az elmúlt hetekben nagymértékben visszaesett élelmiszer-forgalmazásban attól tartanak, hogy a láncoktól munkavállalók kerülnek utcára.

A lapnak Bubenkó Csaba elnök azt mondta, “már nem jellemző a rohamszerű vásárlás a járványhelyzet miatt, így délelőttönként sem valószínű, hogy tömeg alakulna ki a boltokban. Újra kell induljon a gazdaság, hogy a fizetőképes vásárlóerő visszatérhessen, ehhez a kereskedelmi vállalatoknak is át kell térni a rendes működésre”.

Bubenkó szerint a multiláncok az utóbbi hetekben a kereskedelmi adó kapcsán azzal riogattak, hogy százak kerülhetnek utcára. Újabban pedig a béren kívüli juttatáson spórolnak a munkaadók. Szerinte akad olyan lánc, ahol a megemelt adókedvezmény ellenére negyedével csökkentik a Szép-kártyás juttatást.

A szűkítés mellett azt tartanák optimálisnak, ha hétvégente teljes nyitvatartással, idősáv nélkül működnének a boltok.

A javaslatot Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is támogatja. Mint mondta, “tudomásul kell venni, hogy minden a járványhelyzettől függ. Érthető volt a kormány óvatossága a háromórás idősáv kijelölésekor, akkoriban tömegek fordultak meg az élelmiszerüzletekben”.

Forrás és fotó: hvg.hu

3 thoughts on “Két órás lenne a 65 év felettiek vásárlási idősávja

  1. Valaki kitalálta ezt a marhaságot. Ahhoz hogy gyógyszertárat, közértet, piacot és netalán kell venni valami barkácsboltból valamit, nem lesz elég két óra.Tehát nem egyszer hanem kétszer kell elmenni vásárolni hetente. Ez mennyivel jobb? Többször veszélyeztetve lenni a vírus miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük