Tovább csökkent a fertőzöttek és az áldozatok száma

egészség koronavírus

Kedden négy krónikus beteg meghalt, ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. 

Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 45-en vannak lélegeztetőgépen, írja kedden a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a koronavírus-fertőzés hazai halálos áldozatai általában krónikus megbetegedésben szenvedtek, és jellemzően idősebbek, 65 év felettiek. A hétfőn közzétett adatok szerint az elhunytak közül hárman 30–39 évesek, nyolcan pedig 40–49 évesek.

A járvány alatt 67, 19 évnél fiatalabb beteget regisztráltak, többen már meggyógyultak. Halálozás nem volt közöttük.

A területi eloszlás nem változott, továbbra is Budapest, Pest megye és Fejér megye, valamint Zala megye a leginkább érintett régiók. A fertőzöttek 42 százaléka férfi, és minden negyedik elhunyt valamilyen idősotthon lakója volt. A hétfői adatok szerint országosan összesen 32 idősotthonban regisztráltak vírusos megbetegedést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben.

Az Index kérdésére válaszként elhangzott, hogy annak a koronavírus-fertőzöttnek, akit vidékről Budapestre szállítva a fővárosban ér a halál a fertőzés miatt, a lakcíme szerepel halálozási adatként, így nem a fővárosi statisztikába számít bele. 

A tisztifőorvos úgy látja, alapvetően

alacsonyan tudták tartani a fertőzöttségi szintet Magyarországon,

ez pedig közös siker, mert az ország fegyelmezett volt. Európa alsó harmadában szereplünk az elhunytak számával, mondta az országos tisztifőorvos, aki szerint „nem mutattunk ki a járvány időtartama alatt többlethalálozást”.

Forrás: Index
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük