A kormány fizetőssé teszi a Városliget focipályáit

Budapest Kormány környezet

Hiába van szó közparkról, a Városliget egy részéhez ősztől csak pénzért lehet hozzáférni. 

Mire a kiemelt kormányzati beruházásként futó Liget Projekt befelyeződik, fizetős lesz a budapesti Városliget foicipályáinak egy része –  derült ki a Városliget Zrt. közösségi oldaláról, a Liget Budapest.-ről. Itt azt írták május elején:

Őszig megnyílnak a következő parkelemek, amik megnövelik a sportolási lehetőságet a Városligetben: 2 bérelhető sportpálya beléptető rendszerrel a Nagyjátszótér mellett.

A mellékesen tett bejelentést észrevevő Pesti Hírlap azt írja, focipályákról van szó, amiket előre kell majd lefoglalni. A Városliget blogot is idézik, ami szerint a döntést a közpark egy részének lezárásáról nem előzte meg vita. A blog ezt írta:

…a Ligetben sok szolgáltatás, amit előre reklámoznak, nem lesz ingyenes, és főleg nem lesz mindenkinek hozzáférhető. Az illetékesek erről eddig hallgattak. Most egy posztból, mintegy mellékesen elejtve derült ki, hogy két fizetős, bérelhető sportpálya is lesz a nyár elejére ígért fejlesztések között. A hozzájuk tartozó öltöző, zuhanyzó sem lesz szabadon használható. Az egy tágabb vita alapkérdése lehetne, hogy egy közparkból mennyi területet szabad elzárni a mindennapi használók elől, és mennyit lehet ezek közül áruba bocsátani. Természetesen ilyen vita nem volt, hiszen a terveket is titokban tartották.

Hiába szerette volna Karácsony Gergely főpolgármester leállítani a Városliget további beépítését, a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva törvényben akadályozta meg az ellenállást.

Forrás: hvg.hu, Facebook/Városliget
Fotó: Liget.Budapest

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük