118 fa menekült meg a kivágástól Budapesten

Budapest környezet

A Főkert leállíttatta a munkát, inkább megmentik a fákat. Az eredeti terveket még Tarlós István főpolgármester idejében hagyták jóvá.

A XVII. kerületi Zrínyi utcai útépítés során 203 fát vágtak volna ki, de a kivitelezés leállítása és a tervek átvizsgálása után a Főkert szakemberei azt állapították meg, hogy összesen 118 darab fát meg tudnak menteni úgy, hogy az útépítés céljai is elérhetőek legyenek. 72 fát az egészségi állapota miatt kell kivágni. Ezek pótlásáról gondoskodni fognak.

A gyors intézkedésnek köszönhetően összesen csak 12 fa az, amit még a Tarlós István főpolgármestersége idején jóváhagyott útépítés miatt kell kivágni. A módosításoknak köszönhetően ráadásul a Zrínyi utcai projekt főösszege is csökkent 13 millió forinttal. 

Minden egyes hasonló tervet, közműtervet, úttervet favédelem szempontjából átvizsgál a fővárosban megalakult favédelmi munkacsoport. Jelenleg kétezer darab fakivágási kérelmet kell áttekinteni. Budapest vezetése minden esetben keresi azokat a megoldásokat, amelyek révén az egészséges fák megmaradhatnak, és csak az egészségi állapot vagy egyéb veszély miatt indokolt fakivágásokat engedi tovább.

Forrás és video: Budapest.hu
Fotó: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük