Kína északi részén újra felütötte a fejét a koronavírus

egészség koronavírus Külföld

A járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta egy három fokozatú skálán északkelet-Kínában Sulan városa – közölték a helyi hatóságok. Ez a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti Kína északkeleti részén.

Egy nappal előbb még alacsonyról közepesre, most azonban már közepesről magasra emelték a kockázati szintet a helyi tisztviselők. Az előzmény, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, majd két napon belül 11 újabb esetet regisztráltak Sulanban. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel. A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy

fokozták a járványügyi óvintézkedéseket, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket és újra bezáratták az iskolákat is.

A járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városában is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa. Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét.

Forrás: MTI
Fotó: Xinhua

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük