Déri Tibor polgármester beszámol az újpestieknek

önkormányzat Újpest

A legutóbbi információk alapján kerületünkben 10 igazolt koronavírus-fertőzött van, 106 fő van hatósági házi karanténban. Eddig 306 újpesti volt érintett valamilyen módon – írja Facebook bejegyzésében Újpest első embere.

Ezután a polgármester arról ír, hogy módosították a szociális rendeletet, mivel sok beteget küldtek haza gyakorlatilag egyik napról a másikra a kórházakból áprilisban.

„Az ő további ellátásukról nem intézkedtek, ez világosan kiderült a Károlyi Kórházból hazaküldött betegek esetében, Müller Cecília országos tisztifőorvos Kanász-Nagy Máté alpolgármesternek írt korábbi válaszlevelében ezt elismerte.

Az Újpesti Önkormányzat lépett, a nehéz helyzetbe került családoknak, betegeknek, az őket ápoló hozzátartozóknak segítünk. Az egyszeri otthonápolási támogatás összege 50 ezer forint,

ezzel járulunk hozzá a hirtelen jelentkező plusz költségekhez. Az igénylést elektronikusan a https://ujpest.hu/eugyintezes oldalon vagy személyesen a Szociális Osztályon lehet beadni!” – emlékeztetett Déri Tibor.

A polgármester azt is bejelentette, hogy megteremtették a jogi keretét az Újpest+Megbecsülés programnak, amelyet még februárban jelentett be az önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat szakított a korábbi évek kampányszerű osztogatásával, a rendeleti szintre emelt Újpest+Megbecsülés programot pedig évben a költségvetés állapotához tudják igazítani.

Idén ez 5000 forintot jelent a kerületben élő nyugdíjasok számára fejenként. 

Ami az óvodai és bölcsődei ügyeletet illeti – a jogszabályoknak megfelelően –, az ügyeleti rendszert továbbra is biztosítják az ovisok és bölcsisek számára. Minden héten szerdáig kell jelezni az óvodavezetők számára, hogy a következő héttől kezdve igénybe kívánják-e venni az óvodai illetve bölcsődei ellátást.

Az önkormányzat továbbra is várja azon 65 éven felüli újpesti lakosok jelzését, akik segítségre szorulnak! Az alább található telefonszámon éjjel-nappal fogadják a hívásokat:

Forrás: Újpesti Hírmondó, Facebook
Fotó: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük