Újra elindult az összes orvosi alapellátás

egészség koronavírus

A járvány úgy alakul, ahogy azt várták, „úgy tűnik valóban egy nyugvópontra érkeztünk”, értékelt Müller Cecília tisztifőorvos. Szerinte ennek köszönhető az is, hogy május 4-én elkezdődhetett az egészségügyi ellátások újraindítása. Ez azonban csak fokozatosan indulhat meg, a szabályokat továbbra is be kell tartani, hangsúlyozta.

Kedd reggelre 3065-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban, kezdte az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Meghalt újabb 12 krónikus beteg, ezzel 363-ra emelkedett az elhunytak száma, 709-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 1993,

ami Müller szerint „egy örvendetes hír”. Területi eloszlás szerint az aktív fertőzöttek 66 százaléka (1262), az elhunytak 79 százaléka (285), a gyógyultak 51 százaléka (358) budapesti vagy Pest megyei. 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

„AZ ALAPVETŐ SZABÁLY AZ, HOGY AZ ALAPELLÁTÁSRA, SZAKRENDELÉSRE TELEFONON KELL BEJELENTKEZNI, ÉS CSAK EZUTÁN, AZ ELŐJEGYZETT IDŐPONTBAN KERESSÉK FEL AZ ORVOST”

– kérte Müller.

A sürgősségi ellátások továbbra is zavartanul folynak. Az alapellátás szintjén gyakorlatilag minden ellátás elkezdte a működését. Az úgynevezett egynapos – a rehabilitációs és transzplantációs – ellátások igénybe vétele pedig magán rendeléseken lehetséges.

Fogászati ellátással kapcsolatban Müller elmondta, hogy az úgynevezett akut ellátás – például egy csonthártya gyulladás esetén – zavartalanul folyik, de ebben az esetben is telefonon kell bejelentkezni az orvosnál.

Forrás: Újpesti Hírmondó, Index
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük