A budapesti Városházán lesz karantén a hajléktalanoknak

Budapest egészség koronavírus önkormányzat

A budapesti Városházán létesít karantént a hajléktalanoknak a főváros, miután Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd, valamint a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül induló Németh Szilárd is kikeltek az ellen, hogy a csepeli Táncsics Mihály utcában lévő egykori iskolaépületben szállásolják el az otthontalanokat.

Főpolgármesteri Hivatal sajtóközleménye szerint a csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsunk ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni, ami fontos is lenne, tájékoztatásuk alapján ugyanis az idősotthonok lakói mellett a hajléktalanok vannak leginkább kitéve a koronavírus-járvány terjedésének. 

A kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben korábban egyéni képviselőnek induló, de veszítő Németh Szilárd államtitkár heves tiltakozása miatt ugyanakkor a fővárosnak más megoldás után kellett néznie, így jutottak végül arra, hogy a Városházán létesítenek karantént. Az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet, a járványügyi veszélyhelyzet idejére viszont az otthontalan budapestiek költözhetnek majd be ide.

Szomorú, hogy újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket.

– mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, hozzátéve, hogy bíznak abban, hogy meg tudják óvni az érintettek egészségét és életét.

Forrás: MTI, Index
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük