Az érettségit megtartják, de az iskolák zárva maradnak

egészség Kormány koronavírus oktatás

A kijárási korlátozások enyhítéséről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A miniszter azt mondta, ez a védekezés ötvenedik napja, a védekezés első fázisának vége. Ebben az első szakaszban az egészségügyi rendszert készítették fel arra, hogy amíg nincs vakcina, addig a vírus hosszabb távon is velünk lesz, valamint a tömeges megbetegedések szakaszára is felkészítették. A fertőzöttségi adatok kedvezőek Magyarországon, alacsonyan maradt a fertőzöttek száma.

A kormány az érettségikkel is foglalkozott, szerintük mindenki felkészült az érettségikre. Gulyás elismételte, hogy az érettségizők 97 százaléka most akar érettségizni, 3 százalék magától visszalépett. Biztosítani fogják, hogy egy teremben egyszerre csak tíz ember legyen, megfelelő távolsággal egymástól, de elismételte, hogy senkinek sem kötelező most érettségit tennie.

Június 2-ig biztosan nem lehet megnyitni az iskolákat, óvodákat, a gyermekek megőrzéséről viszont továbbra is gondoskodniuk kell az oktatási intézményeknek. A jelenlegi járványügyi helyzetben június 2-ig látnak előre, nem tudják megmondani, hogy az idei tanévben megnyitnak-e még az iskolák.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük