Május 3-tól kezdenek fokozatosan enyhíteni az intézkedéseken

egészség koronavírus rendőrség

A koronavírusnak újabb tíz halálos áldozata van Magyarországon, kezdte vasárnapi tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ezzel 272-re nőtt a megerősített halálesetek száma. Május 3-tól bizonyos enyhítések várhatók, ennek részei jövő hét végén derülnek ki.

Egy 37 éves nő is meghalt, akinél extrém elhízást jelöltek meg alapbetegségként, a járvány eddigi magyarországi áldozatai között ő a legfiatalabb. Az új halálesetek közül a második legfiatalabb egy 58 éves férfi, akinek szívbetegsége és krónikus veseelégtelensége is volt.

Jelenleg 927 beteget kezelnek kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. Két beteget már le tudtak venni a lélegeztetőgépről a Szent Imre kórházban.

Müller rövidebb adatelemzést végzett. Elmondta, hogy a magyarországi megoszlás különböző, „különböző mértékben érintettek a megyék”, továbbra is a fővárosban és Pest megyében van a legtöbb igazolt koronavírus-fertőzött.

A KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTEK 57 SZÁZALÉKA NŐ, 43 SZÁZALÉKA FÉRFI.

A 272 elhunyt személy közül 256-an 60 éven felettiek, ketten pedig a 30-39 éves korcsoportba tartoztak. Jellemzően az idős, krónikus betegségekben szenvedők a koronavírus-fertőzés áldozatai.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy a hétvégén kiemelkedően sok, összesen „1905 intézkedést hajtottak végre a kijárási intézkedések szabályainak megszegése miatt”. Lakatos tájékoztatott a határátkelőkön végzett munkáról is. Elmondta, hogy jelentősebb várakozásra csak Röszkénél, Nagylaknál és Csanádpalotánál kell számítani. Végezetül hozzátette, hogy ma reggel újabb szállítmány érkezett Kínából. 

Forrás: Index
Fotó: Wikipedia, koronavírus.gov.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük