Életre kel a budapesti repülőtér: Újra indítana járatokat a Wizz Air

Újpest

Noha még javában tart a koronavírus-járvány, és érvényben vannak az azzal összefüggő utazási korlátozások, a Wizz Air fapados légitársaság május elsejével több reptérről is újraindítja a járatait: az Austrian Wings szaklap a bécsi Schwechat reptérről induló, az Independent pedig a Londonhoz közeli Luton repteréről felszálló légijáratok újraindításáról ír. A Luton–Budapest járat is érintett.

A légitársaság közölte: ahogyan már korábban felvetették, a nagyobb távolságtartás érdekében 

a középső székek üresen tartásával, valamint napi fertőtlenítéssel, a munkatársak maszk- és kesztyű§viselésével és a fedélzeten osztogatott fertőtlenítővel tervezik az újraindítást.

Bécsből olyan, a járványtól kiemelkedően súlyosan sújtott területekre is indulnának gépek, mint Milánó vagy Valencia. Londonban pedig, a járvány miatt ideiglenesen zárva tartják a lutoni repteret, újra beindítják ezt a repteret is, és gépek fognak indulni innen Lisszabonba, Budapestre, Pozsonyba, Belgrádba, Tel-Avivba, Kassára és nyolc román városba indulnának járatok (Bukarestbe nem). A tizenötödik célpont pedig Tenerife lenne, annak ellenére, hogy meg nem erősített pletykák szerint oda októberig egyáltalán nem engednének belépni turistákat. 

A középső székek lezárása miatt a Wizz Air alapból a bevételek harmadának kiesésével számol, ráadásul úgy gondolják, a repülési kedv csökkenése miatt az eddigieknél is alacsonyabbak lehetnek majd a jegyárak.

Az Austrian Wings által idézett szakértő ugyanakkor azt gondolja: csak marketingfogásról lehet szó, „kizárt”, hogy az országok valóban engedélyeznék mindössze egy hét múlva a járatok újraindulását, különösen az olyan kiemelten érintett országokban, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Forrás: Index, Austrianwings.com
Fotó: Wizzair.com

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük