Ha lesz érettségi, Újpest maszkokat oszt a diákoknak s tanároknak

koronavírus oktatás önkormányzat Újpest

Bedő Kata, Újpest DK-s alpolgármestere kezdeményezésére, amennyiben május 4-én megtartják az írásbeli érettségi vizsgákat, a IV. kerületi önkormányzat minden újpesti érettségiző és közreműködő tanár számára nagyobb védettséget nyújtó FFP2-es védőmaszkokat és gumikesztyűt oszt az iskolák bejáratánál. 

– Egy felelős, emberközpontú kormány nem hozhat 18 éves embereket olyan helyzetbe, hogy választaniuk kelljen a jövőjük és a családjuk egészsége és biztonsága között! – írta posztjában Bedő Kata. A kormány az érettségi kérdésében nem kérdezte meg teljes körűen az érintetteket, ezért Bedő Katalin oktatásért is felelős alpolgármester egyeztetett az illetékes szakmai szervezetekkel, az érintett intézmények képviselőivel.

KEZDEMÉNYEZÉSÉRE AZ A DÖNTÉS SZÜLETETT, HOGY AMENNYIBEN MEGTARTJÁK MÁJUS 4.-TŐL A 2020. ÉVI ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKAT, AZ ÖNKORMÁNYZAT MINDEN ÚJPESTI ÉRETTSÉGIZŐNEK ÉS A KÖZREMŰKÖDŐ TANÁRNAK, MAGASABB VÉDETTSÉGET NYÚJTÓ FFP2 VÉDŐMASZKOT ÉS MINDENKINEK GUMIKESZTYŰT OSZTANAK KI KÉPVISELŐINK ÉS ÖNKÉNTESEINK AZ ISKOLÁK BEJÁRATÁNÁL.

Ezzel megadva a minimális esélyt arra, hogy megvédjük az újpesti diákokat és tanárokat, valamint azok családját a korona-vírussal és a kormány lelketlen és átgondolatlan intézkedéseivel szemben!

Újpest Önkormányzata elítéli a kormány felelőtlen döntését, melynek értelmében május 4.-ével kezdődően megtartanák az írásbeli érettségi vizsgákat úgy, hogy május 3.-ra várják Magyarországon a legtöbb megbetegedést, a vírushelyzet tetőzését.

Újpest Önkormányzata is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, miszerint az évközi jegyek alapján megadott érettségi bizonyítvány megadásával, a minimum kritériumokat teljesítők felsőoktatásba történő automatikus felvételével, valamint az első egyetemi, főiskolai tanév ingyenessé tételével a Magyarország, mint tudásalapú társadalom esélyt kaphatna egy gyorsabb kilábaláshoz.

“Ne feledkezzünk meg arról, hogy a végzős középiskolások családjait is érintik a krízis gazdasági hatásai, sokak veszthették el az állásukat, és nehéz lehet finanszírozni a gyermekük tanulmányát, ezért előfordulhat, hogy sokan le is mondanak róla.”

Mintegy 24 óra alatt már 50 ezer polgártársunk csatlakozott ahhoz az online petícióhoz, melynek célja, hogy az érintettek hallassák a hangjukat és a hangjuk elérjen a kormányhoz. Ha egyetért vele, írja alá Ön is itt!
https://peticio.dkp.hu/erettsegi2020 – írta Bedő Kata.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotók: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük