Koronavírus: ma reggelre újabb 12 idős, krónikus beteg áldozat

egészség koronavírus oktatás

Újabb 70 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma. A gyógyultak száma 8-cal nőtt, így már 295-en vannak, akik gyógyultan távoztak a kórházból, közölte a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldal.

Jelenleg 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 

63-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív esetek száma szerda reggelre 1598-ra nőtt. Abetegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, olvasható a kormányzati tájékoztatásban, ahogyan az is, hogy a Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

A fertőzöttek száma továbbra is a fővárosban a legmagasabb, az összes igazolt magyarországi eset 51,3%-át itt regisztrálták – mint az Újpesti Hírmondó is megírta, Karácsony Gergely főpolgármester a jövő héttől újabb szigorításként elrendelte a maszkok viselését a tömegközlekedés mellett például az üzletekben is. Emellett keddről szerdára megugrott Győr-Moson-Sopron megyében az igazolt esetszám (64-ről 75-re), illetve szintén az átlagot meghaladóan nőtt (43-ról 48-ra) Veszprém megyében a bizonyítottan koronavírus-fertőzöttek száma.

Mostanra már 8 olyan megye van, ahol a 100 000 lakosra jutó fertőzöttek száma meghaladja a tízet. Lélekszámarányosan a főváros után Fejér, Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében a legrosszabb a helyzet.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette azt a vasárnapi hírt, miszerint a járvány tetőzését május 3-ra várják Magyarországon a szakemberek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy

a tetőzés annyit tesz, hogy több napig ugyanannyi megbetegedésszámot regisztrálnak majd, mint a korábbi időben. Ez az ún. plató azonban nem tudni, meddig tart majd. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a május 4-én kezdődő érettségik megtartásának ezen dátum ismeretében sincs akadálya, ha betartják a higiéniai előírásokat.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: Index

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük