Olaszország május 4-től elkezdhet fellélegezni

gazdaság koronavírus Külföld

Nem azt fogják vizsgálni a szabályok enyhítésekor, hogy melyik iparágaknak vagy régióknak lenne gazdaságilag szüksége a nyitásra, hanem az egészségügyi helyzet alapján döntenek – ígérte a miniszterelnök.

Az olasz kormány május 4-től óvatosan elkezdi enyhíteni a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat – jelentette be az olasz kormányfő. Giuseppe Conte azt mondta: a kormány még a héten nyilvánosságra hozza az enyhítés részletszabályait.

A részleges újranyitásról szóló döntést tudományos adatok alapján fogják meghozni,

nem azzal a céllal, hogy elégedetté tegyük a közvélemény egy részét, vagy hogy kielégítsük néhány iparág, cég vagy régió igényeit

 – tette hozzá.

Conte arra is figyelmeztetett: az enyhítés azzal a kockázattal jár, hogy újra megnő a koronavírusos betegek száma, ezért csak olyan döntéseket fog meghozni a kormány, amelyek mellett az egészségügyi ellátórendszer képes lesz kezelni a helyzetet.

Olaszországban március 9-e óta vannak szigorú korlátozások és kijárási tilalom a járvány miatt, március 22-én pedig minden olyan vállalat leállt, amelynek a működése nem létfontosságú. A Reuters azt írja, hogy az állami vezetők erre az évre 8 százalékos gazdasági visszaesést várnak.

Forrás: hvg.hu, Reuters
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük