Alig két hét múlva, május 3-án tetőzhet nálunk a járvány

egészség koronavírus

A járványhelyzet hétfői adatai szerint újabb 68 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 1984 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Jelenleg 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen,  267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt is elmondta, 10 idős, krónikus beteg hunyt el, így

199 FŐRE EMELKEDETT A KORONAVÍRUS HAZAI ÁLDOZATAINAK SZÁMA.

A tisztifőorvos ismét kiemelte a Pesti úti idősotthon adatait, és arról beszélt, jelenleg 223 fertőzöttek tartanak nyilván ebben az intézményben, köztük 19 dolgozó érintett, és eddig 23 személy hunyt el. A Pesti úton a második mintavétel 267 lakónál és 40 dolgozónál történt meg, a minták laboratóriumi vizsgálata jelenleg is zajlik, ezeknek az eredménye keddre vártható.

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arról beszélt, hogy hétvégén országosan 3945 szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt 24 órában pedig összesen 1738 szabályszegés történt: 816 esetben figyelmeztetett a rendőrség, 521 helyszíni bírságot szabtak ki, és 401 feljelentést tettek emiatt.

Bár a hétvégén a rendőrség tapasztalatai szerint fegyelmezetlenebbek az emberek,

AZ ALEZREDES KIEMELTE: AZ ORSZÁG TÖBBI RÉSZÉVEL ÖSSZEHASONLÍTVA A FŐVÁROSBAN MOST HÉTVÉGÉN KEVÉSBÉ VOLT JELLEMZŐ, HOGY AZ EMBEREK MEGSZEGTÉK A KORLÁTOZÁSOKAT.

Vasárnap két teherszállító járat érkezett Budapestre, amelyek Sanghajból, illetve Szöulból hoztak összesen 22 tonnányi védőfelszerelést Magyarországra.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük