Határozatlan időre felfüggesztheti a DK állami támogatását az ÁSZ

politika

A teljes állami támogatástól eleshet a Demokratikus Koalíció, miután az Állami Számvevőszék az ellenőrzésüket követően számos hiányosságra hivatkozva felfüggesztené a pártnak a törvény szerint járó kifizetéseket, amit az Államkincstár folyósít – jelentette be a DK szombat délelőtti online sajtótájékoztatóján. A kifizetéseket akár több évre is felfüggeszthetik.

Az Állami Számvevőszék kétévente köteles átvilágítani a pártok gazdálkodását, így került sor a Demokratikus Koalíció 2017. és 2018. évi működésének ellenőrzésére. Azonban ezen dokumentumok, szerződések, számlák körébe tartoztak azok, melyek 2018 novemberében a tűz martalékává váltak, mikor leégett a DK budapesti pártirodája.

Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője, pártigazgató a sajtótájékoztatón azt mondta: az ÁSZ olyan papírokat is követel rajtuk, amelyek már megvannak a számvevőszéknél. Szerinte a 21 oldalas jelentés egyetlenszer sem tartalmazza a tényt, hogy a DK irodáját tűzvész pusztította el.

Forrás: Népszava; kép: 24.hu

Címke:

1 thought on “Határozatlan időre felfüggesztheti a DK állami támogatását az ÁSZ

  1. Mocskos ez a kormány!Az ÁSZ s vezetője fidesz pártkatona!Végre valamibe bele tud kötni, igaz hogy ez a legnagyobb szemétség amit csinál, de Orbán megrendelését teljesíteni kell! Elvégre nem hiába kapja azt a havi2 milliót,ezért teljesíteni kell! Orbán úgy fél Gyurcsánytól mint ördög a tömjén füsttől! Remélem ebbe a krízisbe belebukik, idáig mindig szerencséje volt, a Horn kormánytól és a Bajnai kormánytól is úgy kapta meg az országot, hogy rendben volt, sőt jöttek az EU pénzek így aztán lehetett osztogatni fosztogatni! Kíváncsi vagyok, hogy most mit csinál a gazdasággal, mert ahogy elnézem semmit, azaz amit csinál sehová nem vezet!Illetve egyfelé a bukáshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük