Vastapssal búcsúztatták a Kásler által kirúgott kórházigazgatót

egészség Kormány koronavírus közélet

“Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet” – mondta az egyetlen adminisztrációs hiba miatt eltávolított Csernavölgyi István.

Nem szűnő vastapssal búcsúztatták a kórházi dolgozók a székesfehérvári kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, akit tíz éves intézményvezetői munkássága után a hétvégén rúgott ki Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter. A volt vezetőt Reiber István orvosigazgató méltatta, aki megtiszteltetésnek nevezte a Csernavölgyi mellett töltött munkaéveket, és hangsúlyozta, visszavárja a korábbi vezetőt.

Ezután az elküldött főigazgató kapott szót, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy ennyien köszöntek el tőle: emlékeztetett, hogy csütörtök reggel még dolgozott munkatársaival együtt, „csütörtökön délelőtt már jött egy egy jelzés, hogy adatszolgáltatási késedelem vagy hiba csúszott az intézmény életébe. egy olyan jellegű adat kapcsán, ami bármilyen intézmény életében (…) heti szinten előfordul (…)” . 

Csernavölgyi szerint mindenki tudja, hogy a számon kért hiány még véletlenül sem főigazgatói hatáskör – kirúgása valódi okát pedig nem akarta boncolgatni.

A jelenlegi helyzetet úgy értékelte, hogy stabil, a járvány súlyosbodására is felkészített intézményt hagy maga mögött, ahol az elmúlt időszakban mindent megtettek a védekezés jegyében: védőfelszereléseket szereztek be, százával tesztelik a koronavírus ellen első csatasorban harcoló munkatársakat – a kórház így venni fogja az akadályt, a dolgozók biztonságban vannak.

A volt főigazgató felidézte, hogy 1991-ben kezdett dolgozni a kórházban, ahol megismerte későbbi feleségét is – életének számos eseménye köti ehhez a helyszínhez. „”Ugyan kitépték a szívem, de visszaadtátok a hitemet” – mondta búcsúzásként Csernavölgyi.

Az eseményen – amelyet információink szerint az egészségügyi szakszemélyzet szervezett – felszólalt Bucsi László, a frissen kinevezett főigazgató is. Ő elmondta, hogy felülvizsgáltatja Csernavölgyi ügyét, és ha sikerül a volt vezetőt rehabilitálni, ő, Bucsi olyan gyorsan hagyja el új posztját, amilyen gyorsan őt odaültették.

Az EMMI a kirúgás kapcsán később Csernavölgyi súlyos mulasztásáról beszélt, ám hogy mit értettek ez alatt, azt nem árulták el. A döntés Székesfehérvár fideszes polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást is megdöbbentette.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: Népszava/shutterstock

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük