10 magyar beteg meghalt, Kínában ismét rosszabbodik a helyzet

egészség koronavírus

Újabb 48 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1458 főre nőtt Magyarországon az igazolt fertőzöttek száma.

A hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint újabb 10 életet követelt a COVID-19 betegség – az elhunytak mindegyike idős, krónikus beteg.

Ezzel 109-re emelkedett a halálos áldozatok száma Magyarországon.

A betegségből eddig 120 páciens gyógyult fel.

Hatósági házi karanténban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által szolgáltatott adatok szerint jelenleg 15 333 ember van. Magyarországon a járvány kezdete óta összesen 34 819 mintavételt végeztek.

A tájékoztatás külön kitér a Pesti Úti Idősek Otthonára. E szerint az intézmény lakói és dolgozói között eddig 198 embernél igazolták a fertőzést, közülük nyolcan meghaltak.

Kína és Amerika: rosszabbodás

Újra emelkedik Kínában a koronavírusos esetek száma: vasárnap 108 új igazolt beteget jelentettek az egészségügyi hatóságok.

Öt hete nem volt ilyen nagy az emelkedés az esetszámban,

bár szombaton is 99 új beteget találtak.

The Guardian a vasárnapi számokról azt írja, 10 kivételével „importált” – vagyis behurcolt – esetekről van szó. A 10 kínai fertőzöttből hetet az északkeleti Heljungcsiang tartományban találtak. A tartomány fővárosában, Harbinban az újonnan érkezőket 28 napra karanténba zárják, és tesztelik, de a településen élők kijárását is korlátozták két hétre.

Kínánban jelenleg 83 135 beteget tartanak számon.

A helyzet most az Egyesült Államokban a legrosszabb, ahol több, mint félmillió beteget diagnosztizáltak, 22 ezernél több ember vesztette életét. Donald Trump elnök az egész ország területét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük