A járvány sajnos húsvétkor sem állt le

Budapest egészség koronavírus közösség

Újabb 100 igazolt koronavírus-fertőzöttel 1410-re nőtt a járványban megfertőződöttek száma Magyarországon, közölte az állami koronavírus-információs honlap. A halottak száma 14-gyel nőtt, így már 99-en elhunytak a vírusban, a szombati 115 után mára 118 a gyógyultak száma.

Az újabb elhunytak mindannyian valamilyen alapbetegségben szenvedtek a tájékoztatás szerint, és mindannyian 70 év felettiek voltak.

A tájékoztatásban azt is hozzátették, hogy a Pesti úti idősotthonban eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

Az operatív törzs ezúttal is felhívta a figyelmet arra: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek, ezért továbbra is fontos, hogy mindenki maradjon otthon, hacsak nem elkerülhetetlenül fontos a lakásának elhagyása.

Rendőrök az Újpesti Piac és Vásárcsarnokban, 2020. április 11-én. A járvány miatt az önkormányzat kötelezővé tette a vásárcsarnok területén a védőmaszk, illetve annak funkcióját betöltő, orrot és arcot takaró kendő vagy sál használatát.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs tagja a törzs szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy 163 413 ellenőrzést hajtottak végre a hatósági házi karantén miatt, ebből 605 szabálysértési eljárás indult, 84 esetben figyelmeztetést alkalmazta, 503 embert helyszíni bírsággal büntettek.

A kormányfő csütörtökön bejelentette: elrendelik a kijárási korlátozás fenntartását határozatlan időre, valamint kormányrendelettel adnak jogot a polgármestereknek, hogy húsvét idejére saját településeiken további szigorító intézkedésekről döntsenek. Emiatt számos magyarországi város és község – főleg a kiemelt kirándulóhelyek térségében és a fővárosi agglomerációban – lényegében bezárkózott a négynapos húsvéti hétvégére. Szintén a szigorítás része, hogy mostantól 15 órakor bezárnak a trafikok is.

Forrás: koronavirus.gov, Index
Fotók: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük