210 új koronavírusos: Ekkora kiugrás még nem volt az új fertőzöttek számában

egészség koronavírus közösség

A fertőzöttek száma 1190-re nőtt, a betegség miatt elhunytaké 77-re, a gyógyultaké 112-re emelkedett. Ekkora kiugrás még nem volt az új fertőzöttek számában. Az igazolt fertőzöttek csaknem fele budapesti.

Minden korábbinál nagyobb mértékben, 210-zel emelkedett azok száma, akiknél igazolódott a betegség, ezzel a fertőzöttek száma 1190-re emelkedett – közöltepénteken a hivatalos koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap. A fertőzésből felgyógyultak száma 16-tal 112-re nőtt, de az aktív esetek száma is ezer fölött van már. Az operatív törzs ismét felhívta a figyelmet arra: a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Az látható a területi adatokból, hogy továbbra is Budapesten a legmagasabb a fertőzöttség, az igazolt koronavírus-fertőzöttek csaknem fele a fővárosban él (48,7% az arány). A fővárosban százezer lakosra 33 fertőzött jut, a második legrosszabb mutatója lélekszámarányosan Fejér megyének van (17,24), majd jön Pest megye (15,17). A lakosok számának arányát figyelembe véve Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legjobb a helyzet, a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma egyik helyen sem éri el a 2-t.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: unplash.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük