Déri Tibor: Meleg ételt ajánlottak fel az újpesti rászorulóknak

koronavírus önkormányzat Újpest

Mától naponta 50 adag étel felajánlást kaptak az Egészségkonyha Kft.-től, mely az újpesti Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével jut el rászoruló családoknak. Ugyancsak hasonló felajánlást tett az újpesti Tüzestál étterem, akik 50-60 adag ételt ajánlottak fel hetente rászoruló újpesti családoknak.

Déri Tibor polgármester köszönetét fejezi ki azoknak a cégeknek, magánszemélyeknek, éttermeknek, konyháknak, akik segítséget ajánlottak fel az önkormányzatnak. A rendelkezésre álló hivatalos információk alapján a mai napon 67 újpesti lakcímmel rendelkező lakos van hatósági házi karanténban. Eddig összesen 113 fő volt érintett, amiből az következik, hogy 46-nak már lejárt a karantén. Jelenleg a 67 hatósági házi karanténba rendelt személy közül 5 fő az, aki igazolt pozitív koronavírus teszttel rendelkezik, nekik feloldásig szól a karantén – írja hétfői tájékoztatójában Déri Tibor.

Az önkormányzat továbbra is várja azon 65 éven felüli újpesti lakosok jelzését, akik segítségre szorulnak. A kerület polgármestere felhívja a figyelmet arra, hogy egy 4 napos hosszú hétvége előtt állunk, így pénteken és hétfőn a boltok zárva tartása miatt a bevásárlások és gyógyszerkiváltások nem megoldhatók, ezért arra kér mindenkit, előre tervezzen! A 65 év feletti segítségre szorulók továbbra is ezt az éjjel-nappal elérhető telefonszámot hívhatják:

Déri Tibor polgármester a segélyhívót tartalmazó plakátokat ragaszt ki Újpesten

Számos újpesti lakos valamint cég anyagi segítségét is felajánlotta már, melyhez megteremtették a jogszabályi kereteket, létrehoztak egy dedikált bankszámlát is erre a célra. Tetszőleges összeggel akár Ön is hozzájárulhat az alap célkitűzéseihez, melyről bővebben és részletesen a rendeletben olvashat:

Számlaszám: 12010422-00208592-05600005

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata

Számlavezető bank: Raiffeisen Bank Zrt.

Az alap felhasználásával kapcsolatban minden esetben pontos elszámolással tájékoztatni fogják Újpest lakosságát. A polgármester hangsúlyozta: büszke vagyok arra, hogy rövid idő alatt csaknem 3 millió forint gyűlt össze.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotók: beol.hu, Újpesti Hírmondó

HIRDETÉS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük