Haszonleső járványhiénák

politika Újpest

Teljesen átgondolatlan, felületes és mérhetetlenül gyenge rendeletmódosítást dolgozott ki Nagy István, gazdája, Wintermantel Zsolt utasítására a szociális rendelet kapcsán – tudtuk meg városházi forrásból. Pedig, ha azt vesszük alapul, hogy a veterán politikus „tapasztalata” immáron 30 évre tekint vissza, melyből 27 évig szociális alpolgármesterként is ténykedett, akkor joggal feltételezhetnénk, hogy kitéve-betéve ismeri a szociális ágazatot, ismeri a szabályokat, ismeri azokat a rendeletet, amit ő alkotott meg. De tévedni emberi dolog, ugyebár.

A rövid pórázon tartott Nagy most magából kikelve őrjöng, a hangerővezérlőt a kezében tartó bukott polgármester, Wintermantel pedig eszközként használja fel alattomos céljai elérése érdekében. A 66 éves politikus mély sértettségét sem próbálja leplezni, együtt hangolódnak a bezárt Kakukk falai között, és azon jár az eszük, hogyan húzzanak pártpolitikai hasznot a magyar népet sújtó koronavírus-járvány előszobájában. 

A szereposztás kristálytiszta. Ozsváth Kálmán a szóvivő szerepben, szinte csak őt látni a pártsajtóban. Nagy István a megmondó ember, akinek Wintermantel Zsolt mondja tollba „üzeneteit”. A bukott „polgi” pedig sunyi módon pályán kívülről próbál integetni. Zsigmond Barna országgyűlési képviselő meg csak ott van.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük